Kjempesnegle i ANSIKTET!!!

Fredagen har mildt sagt vært variert på jobb i dag. Den startet som vanlig med morgenmøte. Saker skal vurderes, diskuteres, avtaler skal spikres og noe skal droppes. Jeg fikk i oppdrag å sjekke et tips om en "bæsj-and-carry" som stod sjenerende plassert i Vålandsskogen, i tillegg til å planlegge en date med verdens største landsnegle på Bogafjell. Oh jess! Jeg gjorde dette innimellom forberedelser til fredagsvafler. Her snakker vi KALORIBOMBE av ei røre.

Så fikk jeg rørehjelp. Av gutta i markedsavdelingen. Gerry og Jay Tee. Fine!

Etter et helt kvarter med vaffelrøremekking fikk jeg tatt en telefon til Natur- og Idrett som kunne fortelle at en mobil utedo ikke var meldt inn for Vålandsskogen. Jeg dristet meg til å foreslå at jeg kunne bli med på flyttingen av drittmaskinen, men der ble jeg brått avslått gitt. Det er ikke alle som ser underholdningsverdien av drittarbeid. Og i dag var kommunen særdeles kjapp på labben. Da vi kom til Vålandsskogen og "åstedet" var det intet annet å se enn et teppe av løv...

Og før jeg visste ordet av det satt jeg i et gutterom på Bogafjell med verdens største landsnegle i ansiktet!!!

Jeg trodde det skulle være en ganske slimete og lei opplevelse, men dette var i grunn ganske deilig. Som en våt og tung klut. Et beist som denne blir opptil en kilo tung.

Du Berg er navnet på gutten som driver oppdrett av kjælesneglene. En liten babysnegle koster femti kroner stykk, som er BILLIG, sett i lys av at de i andre land går for hundreogfemti kroner stykk. FOR EN SNEGLE!!! I Afrika spiser de slike. På Bogafjell er de bare "søte" og "fine", og fungerer mer som interiør enn mat.

Med skjerpet apetitt gikk jeg omsider i gang med stekingen av fredagsvafler.

Og ikke for å skryte, men HERLIGALONDON!! Disse satt som ei kule. 

Røra inneholdt egg, mel, kardemomme, smør, vaniljesukker, sukker, helmelk, kulturmelk og rømme. Her er deler av gjengen (sammen med en helskjønn liten vaffelhjelper) samlet til dagens snack.

Nå spørs det om jeg klarer å levere hver bidige fredag. Det skal ikke stå på vilje og lyst. GOD fredag fra bloggen! Her i hus har vi overnattingsbesøk, og et ødelagt stueteppe. Mer kommer.

Én kommentar

Anna17

03.11.2012 kl.23:43

Du e go!! :) frista godt me vafler....men de der sneglene..."pjukh.." offetu..ikkje någe for meg det der.. god helg ;)

Skriv en ny kommentar

hits