Europeiske Os

I morgen starter de årlige marknadsdagene i Os, men allerede i dag var det liv i et regntung bygdesentrum. Hva er det motsatte av "å vrimle av liv"?? Det var i alle fall det som var tilfellet i dag. Vi får skylde på været, og ikke utvalget til det europeiske matmarkedet som har tatt turen til bygdo. Disse to er fra Iran (med gresk flagg hengende på boden!!) og selger oliven av alle slag, og fetaost."Olives are big in Iran!" Bare så synd at jeg kun spiser oliven hvis den kommer dynket i martini. Noen fylte paprika med fetaost fikk jeg med meg. Til prisen av ÅTTI kroner. Ja, forvent deg ikke at det er BILLIG å handle på det europeiske matmarkedet.. Jeg brukte fem hundre kroner på ti fattige minutter...

Han her er fra Holland, men har lært seg norsk på under ett år. Flink fyr. 

Jeg kjøpte et par hekto med gouda - ANBEFALES!

Jeg fikk et lite, hissig utslett på brystet et lite nanosekund. Et øyeblikk der trodde jeg at osten var fra Nordhordland og IKKE Nord Holland, som det jo står her...

Den grønne goudaen var røkt. Jeg smakte på den, men må tenke litt på det før jeg går til innkjøp av min første helgrønne ost.

Italia. Jeg elsker det italienske kjøkkenet! Desverre var ikke pasta eller ost i fokus i det italienske teltet. Det var derimot søtsaker. Vi kjøpte med en drøss sjokoladetrekte nøtter... Og jeg som er allergisk!! Jaja, det er litt av sjarmen med marked. Du kommer alltid hjem med noe som ikke blir spist opp.

Mandler tåler jeg. Og dynket i honning er de bare nyyyydelige. Litt flashback til julemarked i Egersund, men været er jo ikke akkurat av den sommerlige typen så det fikk gå. Tre hekto, takk!

EDIT: "Nyttios" var på plass med kamera. 

Og på nettsidene deres står det at vi på europeisk marked blant annet kan få kjøpt franske crepes, brød og håndvesker fra Paris. Ingen av de nevnte var å se på markedet i dag... Kan hende sparer de litt på kruttet til helgen og godværet! Crepes er i alle fall en KLAR favoritt hos bygdebloggeren. Sjokoladekake med vodka ble derimot litt for mye av det gode for meg...

Vilde var heller ikke storfornøyd med den. Bassa var litt sånn "all-over-the-place", som hun alltid er. Det er bare å innrømme det med en gang: det var i overkant stressende å dra på bikkje og trassig treåring på marked i øspøs regn.

Men så var det ekstra stas når vi kom hjem. Vi kjøpte couscous og kjøttboller til middag. 

Vilde spiste én bolle, jeg styrte unna. Det var ikke helt det store. 

Det er nok mer stas for øyet enn for ganen å gå på marked i regnvær, men jeg omfavner det like fullt. Drømmen om en underjordisk mathall i Stavanger står fremdeles sterkt. Jeg er absolutt en "marketlover"!

Markedet har besøkt Stavanger tidligere (been there) og bodene i Os er åpne torsdag-fredag 9-19, Lørdag 10-16 og Søndag 9-19. Neste gang tar jeg med nytt kamera!!

2 kommentarer

Hverdagens glede

01.07.2011 kl.18:27

Det var nok ikke RadiOs du så, men nyttios.com. Så du må nok skylde på noen andre. Ellers kjøpte jeg oliven for 250 kr, og de var knallgode! Beste jeg har smakt. Anbefales med eller uten martini =)

veronica simoné

01.07.2011 kl.20:13

Hverdagens glede: My bad! Trodde nyttios var det samme som radios? Man lærer så lenge man blogger...

Skriv en ny kommentar

hits