Simonés våte epledrøm...Det er ingenting skittent med Simonés våte epledrøm, den er bare veldig, veldig god og dynket i varm sukker og kanel. Hvordan spør du? Og svaret er så enkelt, så enkelt!

I handlekurven:
1 pk toro kakebunn
2 egg
sukker
kanel
1 pk ferdig vaniljekrem
4 epler

På kjøkkenet:
Lag kakebunnen etter anvisning på pakken. Skrell og skjær eplene i små biter. Stek eplene i sukker og kanel på en stekepanne. Vær sjenerøs med alt det gode! 

Når bunnen er ferdig stekt stikker du flere hull i den, mens den ennå er varm, med en gaffel! Sil det meste av "sausen" som blir til i eplestekingen over kakebunnen. Mmmmmmmmmoist! La bunnen bli kald.

Smør over vaniljekrem og legg epler i et pent mønster på topp.

Før servering kan kaken varmes i ovn i ca fem minutter ved 180 grader.

Server med kald is og NYT drømmen!Denne er inspirert av teknikken som jeg ble kjent med etter å ha smakt en hobbysyerske "soaked chocolate cake". Jeg valgte den lette veien denne gang, med bunn fra pose. Den ble litt tørr i kantene. Neste gang skal jeg derfor prøve det hele med hjemmelaget bunn. Sikkert også en våt drøm for undertegnede!

4 kommentarer

elisabeth

31.05.2010 kl.23:28

hei frøken fryd,

trenger en kake til onsdag...bursdag, denne eller sjokoladekaken du reklamerer for??? disse oppskriftene dine ødlegger no frem mot sommeren;)

Renate

01.06.2010 kl.13:10

heia! da stemmer jeg i for sjokoladekaken - den er til å DØ for! kan lages i dag, så sett i gang:) lykke til!

Anita Thomas

01.06.2010 kl.23:14

Åja, så du liker eplekaker med vaniljesaus?

Jeg skal jammen lage og blogge verdens desidert beste vanilje/eplekake.. den er virkelig ett must i kokeboka og alle, til og med de som ikke liker eplekaker ELSKER denne... helt sant. :-))

Sånn utover dette så takker jeg for inspirasjon til å teste ny type eplekake ala din. Denne så digg ut, men enig, hjemmelaget bunn er nok ett must. :-)

Veronica Simoné Fjeld

02.06.2010 kl.12:50

Anita: ja, takk - jeg vil gjerne lage eplekake som selv kritikerne elsker!!!

Skriv en ny kommentar

hits