Timianbakt torsk med bacon og ertepuré

Det blir en fargerik start på uken i Stegen. Sjokkgrønt tilbehør til denne fiskeretten gjør sitt til at festen kan fortsette på en mandag. SE hvor deilig denne torskemiddagen ser ut!



Det er bare å løpe til fiskeforhandleren din og kjøpe med deg fersk torsk til middag i dag. Resten av handlelisten skal se sånn ut:

I handlekurven:

600 g  fiskefilet
8 Skiver  bacon

1/2  rød chili
1/2  sukker
1 ss  smør

På kjøkkenet:

Del fiskefileten(e) i like store porsjonsstykker. Bruk hvit fisk som torsk, steinbit eller breiflabb.

Ha godt med salt og pepper rundt fiskefiletene. Pakk dem inn i noen stilker frisk, ung timian med en eller to baconskiver rundt.

Ha bitte litt olje i en panne og stek fiskepakkene slik at baconet brunes. Du kan også ha i en klatt smør og et hvitløksfedd med skall du har knust litt med undersiden av en kjele, da blir smaken ekstra fyldig.

Stek fiskepakkene ferdig i ovn på rundt 200 °C i knapt ti minutter.

Sjekk underveis at de ikke får for mye varmebehandling.

 

Ertepuré:

 

La de frosne ertene koke opp.

Ha ertene i en blender, eller kjør dem med stavmikser, og spe med varm buljong til de får en passe bløt konsistens.

Ha også i finhakket chili og sukker.

Til slutt rører du inn smøret litt etter litt, slik at pureen blir glatt og delikat.

 

Jeg serverer med kokte poteter og dampede gulerøtter. La festen begynne!

 

Her er torsken på vent:


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits